• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Zomeractiviteit VluchtelingenWerk

Stichting De Welle

Op 26 juli jl. vertrokken 75 (ex)statushouders, 4 begeleiders van VluchtelingenWerk en 3 begeleiders van Stichting Vang je Droom richting Rhenen: het Ouwehands dierenpark.

Op uitnodiging van – en in samenwerking met – Stichting Vang je Droom is deze zomeractiviteit gerealiseerd.

Deze stichting wil graag als een dromenvanger fungeren. Ze willen helpen een droom te vangen en te realiseren. Hierdoor ontstaat een herinnering, waar nog lang met een positief gevoel aan teruggedacht wordt. Ze willen kinderen laten voelen dat het leven zorgeloos en goed kan zijn, al is het maar voor even.

En super fijn dat ook dit jaar Stichting Vang je Droom aan ons denkt. Vorig jaar was het een uitje naar klimpark Avatarz en dus dit jaar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

De groep verzamelde om 8.45 uur voor het kantoor van VluchtelingenWerk; aan de Constantijnstraat 32 a in Nijverdal. Een mooie dubbeldekker van HAVI Travel stond klaar. Om 9.00 uur was iedereen er en kon de bus vertrekken. Onderweg werden we voorzien van koffie/thee met koek en voor de kinderen een pakje drinken en spekjes.  Er werden polsbandjes uitgedeeld met een telefoonnummer; aan alles is gedacht!

Na een korte uitleg over waar de lunch zou zijn en het uitdelen van de plattegrond, kon iedereen op eigen gelegenheid het park in gaan. Veel dieren zoals de zebra, de eland, doodshoofdaapje en de zeeleeuw hadden jongen gekregen dus extra leuk om te zien. Ook de witte leeuw met zijn grote manenkraag trok veel aandacht. Om half 1 werden we in één van de restaurants verwacht voor de lunch. We kregen lekkere patat, zoveel je wilde als ook halal frikandel, kroket en kaassoufflé. Uitstekende service van de keuken van Ouwehands Dierenpark! Na de lunch gingen we het park weer in. Voor de kinderen waren er veel speelgelegenheden met water, het was een mooie zonovergoten dag  dus daar werd gebruik van gemaakt. Er was ook een kabelbaantje over water waar ook menig ouder onder luid gejoel en gelach vanaf is gegaan. Om half 3 was er een zeeleeuwenshow. De  zeeleeuwen lieten de meest uiteenlopende kunstjes zien op muziek.  Om half 4 kregen we een lekker ijsje en om 4 uur vertrokken we weer richting Nijverdal.

Stichting Vang je Droom hartelijk bedankt!!

IMG_3343  IMG_3348  IMG_3347