• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Zomerse ontmoetings- en beweegmomenten in Wierden

1024 683 Stichting De Welle

Van 27 juli tot en met 31 augustus organiseert De Welle in Wierden extra ontmoetings- en beweegmomenten. Elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur bent u welkom in ‘t Oosterhoes en in de tuin van ’t Wedervoort.

Ontmoeting in ‘t Oosterhoes
Om elkaar fysiek te kunnen ontmoeten, is ‘t Oosterhoes de hele zomer open. Marijke Grutterink: “Door de ruimte anders in te richten zijn er vier zithoeken gecreëerd, elk geschikt voor vier personen. Door deze extra zitplaatsen is vooraf reserveren niet meer nodig. Bij de ingang staat een bord waarop men kan zien waar nog een plaats is. We hopen met dit systeem het inloopkarakter van ‘t Oosterhoes terug te krijgen.”

De koffiemomenten zijn bedoeld voor alle thuiswonende ouderen die het fijn vinden om anderen te ontmoeten. Iedereen is welkom! U kunt gewoon binnenlopen. Als u ziet dat alle zitplaatsen bezet zijn, vragen wij u om even te wachten tot er weer een plekje vrij is.

Bewegen achter ’t Wedervoort
Ook signaleert De Welle steeds vaker dat mensen behoefte hebben aan beweging. Kitty van der Steege: “Door de coronamaatregelen en de zomerstops zijn er op dit moment weinig beweegactiviteiten waar men bij aan kan sluiten. Om de zomerperiode te overbruggen bieden we daarom extra beweegactiviteiten aan. Deze zijn in de tuin van ’t Wedervoort.”

Iedereen die zelfstandig (eventueel met behulp van rollator of stok) kan bewegen, is welkom! De training is gericht op behoud en/of opbouw van conditie en spierkracht. Per dagdeel worden er twee trainingen aangeboden van 45 minuten. Op dinsdag starten de trainingen om 14.00 en om 15.00 uur en op donderdag om 10.00 en om 11.00 uur. Per training kunnen er maximaal 10 mensen deelnemen. Aanmelden is daarom nodig. Dit kan door te bellen met Kitty van der Steege, telefoon 0546 – 57 16 93.