• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Zon, zand en water

Stichting De Welle

Wat is er mooier dan buiten spelen; we proberen dan ook zo vaak mogelijk naar buiten te gaan met onze peuters. De laatste tijd zat het weer niet echt mee, waardoor we onze lentewandeling steeds maar moesten uitstellen. Gelukkig is het er toch nog van gekomen. Alleen waren er nog niet veel bloemen te zien. Maar dat dachten we maar…. Een heleboel peuters vonden het bij de mensen voor het raam toch leuker dan in de tuinen. “Kijk Juf, daar voor de ramen staan wel bloemen!!” Ja, dat klopte, dus hadden we toch nog veel bloemen en planten gezien.
Nu het warmer is en we lekker zonder jas naar buiten kunnen, is het ook heerlijk vertoeven bij ons op Peuterspeelzaal De Boomgaard, één van de peuterspeelzalen van Stichting De Welle. Alles gaat naar buiten: schoppen, scheppen, auto’s, fietsjes en potjes, pannetjes en bakspullen. Ja, dat kunnen wij ook in onze zandbak. Er staat een echte buitenkeuken en daar worden de heerlijkste taarten, soepen, koffie en thee gemaakt! Kom maar eens een keer proeven!
Ook ons tuintje wordt goed verzorgd. Water geven en even kijken of er al iets groeit en bloeit. En al die kleine vliegjes en muggen! Ah gatsie, die prikken ook nog! En wat nog meer over de grond kruipt, wordt goed onderzocht. Ja, onze peuters gaan niets uit de weg. Maar het mooiste is toch heerlijk spelen in het zand. Wat zijn ze druk: “Pffff, even kijken of ik de kruiwagen vol krijg met zand en dan er ook nog mee rijden om het dan vervolgens ergens anders neer te gooien om samen een toren te bouwen of een gat in de grond te maken waar je dan ook van alles in kunt stoppen”. Als het nog warmer wordt, zetten we de waterbak erbij. Lekker spetteren en plenzen met het water. Het maakt toch niet uit of je nat wordt; je droogt zo weer op! En als we moe zijn van het spelen, gaan we toch gewoon even liggen in het zand. Ja, wel in de schaduw hoor. Anders verbranden we. Daarom moeten we ons ook insmeren van de Juf met zonnebrandcrème . We hebben nu ook vlinders in de tuin bij De Boomgaard. Geen echte, maar grote vrolijke vlinders die aan het gaas hangen, wat super zomers staat. Regen is ook wel leuk, maar dan worden we nat. Dat is niet erg. We doen een regenjas en laarzen aan, want we zijn niet van suiker. Dan gaan we gewoon zingen: Het regent het regent…
Na een morgen druk spelen, gaan we weer met mama, papa, oma of opa mee naar huis. We ruimen eerst op. Dat doen we altijd samen en zijn dan zo klaar. En dan zingen we samen: Dag, dag allemaal tot de volgende keer!

Juf Elfriede van Baaren