• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Geen vervoer naar vaccinatie? AutoMaatje staat klaar!

1024 858 Stichting De Welle

De boostervaccinatie is gestart. Voor oudere mensen die niet mobiel zijn of problemen hebben op de priklocatie te komen, zet ANWB AutoMaatje van De Welle in de gemeente Hellendoorn en Wierden nu het zogenaamde ‘boostervaccinatievervoer’ op.

Het kan voor sommige ouderen een punt van zorg zijn hoe ze op de plek van bestemming moeten komen. Met het ‘boostervaccinatievervoer’ zorgt De Welle AutoMaatje voor een stukje geruststelling over het vervoer naar de locatie. AutoMaatje heeft het boostervaccinatievervoer bestempeld tot medisch noodzakelijke ritten en wil graag minder mobiele plaatsgenoten vervoeren naar de desbetreffende locatie. Indien iemand een vervoersprobleem heeft vanwege verminderde mobiliteit en er geen alternatief beschikbaar is, kan AutoMaatje dus een uitkomst zijn.”

Maatregelen
Het initiatief ANWB AutoMaatje loopt ruim anderhalf jaar, een vervoersdienst binnen De Welle was er al jaren. Vrijwillige chauffeurs rijden tegen een kleine onkostenvergoeding met hun eigen auto plaatsgenoten naar de bestemming waar ze zelfstandig niet kunnen komen. Wie hulp nodig heeft om bij de boostervaccinatielocatie te komen, kan zich aanmelden bij ANWB AutoMaatje Hellendoorn of Wierden, via De Welle. Bij De Welle wordt de vraag gematcht met een vrijwillige chauffeur. Ook tijdens de ritten wordt rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat er een mondkapje gedragen wordt en de auto wordt ontsmet.

Meehelpen?
De Welle hoopt voldoende vrijwilligers te hebben. Mocht de vraag naar het vaccinatievervoer groot worden, dan kan het chauffeursteam wel wat extra rijders gebruiken. Mensen met een eigen auto, die ons in deze tijd willen helpen om alles soepel te laten verlopen, kunnen zich melden.

Contact opnemen
Op werkdagen van maandag t/m vrijdag kan men in de ochtend bellen naar De Welle via het telefoonnummer Nijverdal 0548-638810 of Wierden 0546-571693. Zowel voor het aanvragen van een rit als voor het opgeven om te helpen met rijden.