• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Join us

Vind je het lastig om vrienden te maken? Dat is helemaal niet gek. In Nederland voelt 8% van de jongeren zich vaak eenzaam of alleen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden! Join Us werkt hiervoor samen met het jongerenwerk van De Welle. Er zijn drie groepen: op de woensdagavond een groep voor jongeren van 12-18 jaar (in de oneven weken) en een groep voor jongeren van 18-25 jaar (in de even weken) en vanaf 14 maart op de maandagavond een groep van 12-18 jaar (in de oneven weken). De jongeren komen zowel uit de gemeente Hellendoorn als Wierden. Deelname aan Join us is gratis. 

Maak vrienden bij Join us

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, een film kijken, spelletjes doen of een activiteit buiten de deur. Tijdens de avonden zijn er begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het ontwikkelen van een positief denkbeeld, verbeteren van sociale vaardigheden, het invullen van hun vrije tijd en het opbouwen en onderhouden van een eigen passend netwerk.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Je kunt je aanmelden via www.join-us.nu. Hier vind je ook meer informatie over Join us en ervaringsverhalen van andere jongeren.

Locatie: Jongerencentrum Place2Be, Duivecatelaan 4 te Nijverdal
Tijd: 18.30 tot 21.30 uur

Maandag (oneven weken) – 12 tot 18 jaar – Lianne en Leonie
Woensdag (oneven weken) – 12 tot 18 jaar – Leon en Leonie
Woensdag (even weken) – 18 tot 26 jaar – Lianne en Mart