• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

JoinUs

Vind je het lastig om vrienden te maken? Dat is helemaal niet gek. In Nederland voelt 8% van de jongeren zich vaak eenzaam of alleen. JoinUs brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden! JoinUs werkt hiervoor samen met het jongerenwerk van De Welle. Er zijn drie groepen: twee voor jongeren van 12-18 jaar en een groep  voor jongeren van 18-25 jaar. De jongeren komen zowel uit de gemeente Hellendoorn als Wierden. Deelname aan JoinUs is gratis. 

JoinUs helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, een film kijken, spelletjes doen of een activiteit buiten de deur. Tijdens de avonden zijn er begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het ontwikkelen van een positief denkbeeld, verbeteren van sociale vaardigheden, het invullen van hun vrije tijd en het opbouwen en onderhouden van een eigen passend netwerk.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar JoinUs te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar JoinUs ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van JoinUs. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten JoinUs.”

Kom erbij. JoinUs!

Ben je nieuwsgierig naar JoinUs? Iedereen is van harte welkom! Je kunt je aanmelden via www.join-us.nu. Hier vind je ook meer informatie over JoinUs en ervaringsverhalen van andere jongeren.

Locatie: Jongerencentrum Place2Be, Duivecatelaan 4 te Nijverdal
Tijd: 18.30 tot 21.30 uur

  • Dinsdagavond in de oneven weken: voor jongeren van 12 tot 18 jaar met jongerenwerkers Leonie en Mark.
  • Woensdagavond in de oneven weken: voor jongeren van 12 tot 18 jaar met jongerenwerkers Christina en Leon.
  • Woensdagavond in de even weken: voor jongeren van 18 tot 25 jaar met jongerenwerkers Leonie en Mark.