• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Kookworkshop voor mannen

746 496 Stichting De Welle

Lekker en gezond koken. Er zijn hele generaties, maar vooral mannen, die geen idee hebben hoe dit moet. In Wierden starten De Welle dit najaar weer met een kookworkshop speciaal voor beginnende mannelijke koks.

Dus heeft u nog nooit vlees of vis gebakken, aardappels gekookt of een ovenschotel op tafel gezet? Dan is deze workshop echt iets voor u! Onder de deskundige begeleiding van Maria Muller wordt u de basisbeginselen van het koken bijgebracht en leert u hoe u gezonde en gevarieerde maaltijden kunt bereiden aan de hand van recepten. Uiteraard worden de maaltijden ook met elkaar gegeten en wordt er na afloop gezamenlijk opgeruimd.

Maria Muller is al sinds 2012 vrijwilliger bij De Welle en heeft al verschillende kookworkshops gegeven. Ieder voor- en najaar zet zij deelnemers aan het werk achter de pannen. De bedoeling van de workshops is om mensen zelfredzamer te maken. Zo hoeven zij minder snel gebruik te maken van kant-en-klaar maaltijden, afhaalmaaltijden of maaltijdservices. Een aantal cursisten komt op eigen initiatief, anderen worden door hun vrouw gestuurd. Sommige deelnemers willen nieuwe kennis op doen, voor anderen is het leren koken noodzakelijk omdat hun vrouw door ziekte niet meer kan koken. Ook weduwnaars schuiven aan.

De workshop bestaat uit drie lessen op maandagavond vanaf 18.30 tot ca. 20.30 uur. De volgende workshopdata zijn 18 november, 25 november en 2 december.  De workshop wordt gegeven in de Kluinveenschool. De kosten zijn € 40,00, inclusief een receptenboekje. Er is ruimte voor zes deelnemers. Dus aarzel niet en geef u op! Het is leuk, leerzaam en bovendien gezellig!

Wilt u meer weten over deze cursus of wilt u zich opgeven? Neem dan contact op met Kitty van der Steege, telefoon 0546-571693 of via e-mail: k.vdsteege@stichtingdewelle.nl.