• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Vrijwilligerscollege: Online training Autisme op donderdag 15 april

1024 684 Stichting De Welle

Donderdagmiddag 15 april van 14.00-15.30 uur geeft Miranda Felix online een lezing over autisme; ook wel ASS-problematiek genoemd. Miranda is werkzaam bij Evenmens, informele zorg voor elkaar in de gemeente Twenterand en is o.a. trainer van het Autisme BelevingsCircuit.

Tijdens deze middag begint zij met een stukje theorie; aan de hand van 2 grote namen op t gebied van ASS: Martine Delfos en Colette de Bruin. Enerzijds geeft dit uitleg over wat autisme is, maar er komen ook praktische tips in naar voren. Daarna behandelt ze drie belangrijke thema’s, die over het algemeen bij alle mensen met autisme in meer of mindere mate spelen. Dat zijn de executieve functies, centrale coherentie en theory of mind. Misschien klinkt dat wat ingewikkeld, maar Miranda zal dit op een begrijpelijke manier proberen uit te leggen, zodat u na deze lezing de basisinformatie weet en wellicht signalen van ASS-problematiek kunt oppikken.

Vrijwilligerscollege
Stichting De Welle, WierdenDoet! en HellendoornDoet! lanceren in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet / Mensen maken Nederland diverse (online) trainingen voor vrijwilligers. Onder de naam Vrijwilligerscollege komen in de loop van dit jaar diverse interessante thema’s aan bod.

Opgeven
De gehele planning van het Vrijwilligerscollege is te bekijken via www.stichtingdewelle.nl/vrijwilligerscollege/. Op deze pagina vindt men ook al diverse andere interessante (online) trainingen over vrijwilligerswerk die kosteloos te volgen zijn. Opgeven voor de training Autisme kan via hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 12 april aanstaande.

Andere thema’s 2021
Door middel van (online) trainingen en workshops kunnen vrijwilligers uit de gemeente Wierden en Hellendoorn gedurende het hele jaar leren over actuele onderwerpen die van pas komen binnen het vrijwilligerswerk. In de volgende maanden komen onder meer de onderwerpen eenzaamheid, dementie, publiciteit, fondsenwerving en positieve gezondheid aan bod.