• Nijverdal 0548 - 638810 | Wierden 0546 - 571693

Workshop Vriendschap en Verbinding 2023

792 664 Stichting De Welle

Samen is leuker dan alleen, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Het onderhouden van een sociaal netwerk vraagt tijd en energie. Wanneer dat door een combinatie van verschillende redenen niet (meer) lukt, kan jouw netwerk ineens een stuk kleiner worden.

Tijdens de coronapandemie is het aantal mensen dat eenzaamheid ervaart enorm gestegen. Veel vriendschappen en sociale contacten zijn verwaterd of stukgelopen. Na de pandemie is het niet altijd vanzelfsprekend dat deze contacten weer terugkomen. Daarnaast zijn er mensen die eenzaamheid ervaren door een verhuizing, scheiding, het overlijden van een partner of bijvoorbeeld het uit huis gaan (jongeren). Eenzaamheid wordt door alle leeftijdsgroepen ervaren, dus niet alleen door ouderen!

Soms vallen de vertrouwde dingen weg, omdat je even de energie niet hebt om vriendschappen te onderhouden of vast te houden. De eerste stap om nieuwe contacten te leggen of oude contacten te herstellen is voor veel mensen vaak lastig en spannend.

Vaardigheden voor het maken van nieuwe contacten
De Welle, Evenmens Hellendoorn, Avedan en MEE IJsseloevers bieden door middel van de workshop Vriendschap en Verbinding een helpende hand. Tijdens deze workshop, die bestaat uit vier avonden, krijg je als deelnemer handvatten en doen we oefeningen voor het vinden en maken van nieuwe contacten.

Na afloop van deze workshop weten de deelnemers wat belangrijk is bij het aangaan van nieuwe contacten, hoe je contacten onderhoudt en waar je eigen kwaliteiten liggen.

‘Ik durf weer op iemand af te stappen’
Deelnemers die deze workshop de afgelopen jaren hebben gevolgd geven aan het als zeer waardevol te hebben ervaren. ‘Nu durf ik weer het gesprek met een onbekende aan te gaan, ik voel me veel zelfverzekerder’ vertelt deelneemster Els.

Data en tijden
Iedereen is welkom. Je mag alleen komen of samen met een bekende. Deelname is gratis.
De avonden vinden plaats in Nijverdal op dinsdag 31 januari en 7-14-21 februari 2023 van 19.00-20.30 uur

Aanmelden is mogelijk tot 16 januari en kan via leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl of telefonisch via 0548-638810. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.